gıda vakum aleti evde ne işe yarar


Gıda vakum aleti evde ne işe yarar? Resimdeki görsel, evlerde mutfak için üretilmiş el vakum aletidir. Özel fermuarlı, derin dondurucuya uygun plastik torbasıyle birlikte kullanılır. Torbası, defalarca yıkanıp kullanılacak şekilde tasarlanmıştır. Plastik özel (poşeti) torbası içerisine konan bakliyat, meyve, sebze ve diğer katı gıdaları uzun süre korumak için; torbanın havasını boşaltarak vakum oluşturur. Bu sayede, gıdalar uzun süre tazeliğini korur.

Mutfak vakum aletini iki yılı aşkın süredir kullanmaktayım. Bu aleti çok özel durumlarda kullanıyorum. Örneğin; yemeklik olarak doğrayıp, derin dondurucuda saklamak istediğim patlıcanı, bu alet sayesinde gerçekleşirdim. Öncesinde ne yaptımsa, yemeklik patlıcanı derin dondurucuda saklayamamıştım. Bunun dışında satın aldığım çekilmiş taze kahveyi ambalajı ile torbasına koyuyor ve vakumluyorum.

Vakum aletinin yararlarını saymakla bitiremeyiz. Vakum aleti sadece gıdaların saklanması için kullanılmaz. Havadan etkilenen her çeşit katı yiyecek ve eşyanın saklanmasında yardımcı olur. Alet, pil ve elektrikle çalışır. Özel torbası çeşitli boylarda mevcuttur ve ayrıca satılır. Aleti satın aldığınızda, aletle birlikte birkaç torba hediyesi vardır. Bu aleti, plastik özel torbasını büyük market ve mağzalarda bulabilirsiniz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

donmuş taze fasulye kokusu nasıl giderilir

pilava ne kadar yağ konur

Aşurelik buğday ve yarma 'dövme' nedir