susam nasıl kavrulur


Susam ya da küncü nasıl kavrulur? Satın aldığınız susam beyaz renkte ise kavrulmamıştır ve çiğdir. Susam kavrulduğu zaman renk değiştirir. Susam kavurma süresine bağlı olarak açıktan koyuya doğru kahverengi tonlarını üzeride taşır. Bilirsiniz susam ekmek, çörek, börek, poğaça, kurabiye, pasta, sandviç, salata, çeşitli yemeklerede ve sos yapımında kullanılır. Susamın en fazla kullanıldığı alan ise, susam yağı ve tahin yapımıdır. Beyaz renkteki çiğ susamı doğrudan yemeklerde kullanırsanız, kavrulmuş susamın verdiği tadı yakalayamazsınız.

Çiğ Susam

Susam (küncü) evde nasıl kavrulur? Çiğ susam evde fırında veya tavada rahatlıkla kavrulur. Evde en pratik susam kavurma yöntemi, ocak üzerinde tavada kavurmaktır. Susam kavrulurken başlangıçta yüksek ısıya ihtiyaç duyar. İhtiyacınız kadar çiğ susamı tavaya koyun ve yüksek ısıda susam yağını salıncaya kadar karıştırın. Susam yağını saldıktan sonra kavrulmaya ve renk değiştirmeye başlar. Bu aşamada ocak ısısını (susam miktarına bağlı olarak) orta ateşe veya orta ateşin bir tık üzerine ayarlayın ve susamı istediğiniz renkte kavurun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

yanık sütten ne yapılır

pilava ne kadar yağ konur

Aşurelik buğday ve yarma 'dövme' nedir