enginar nasıl saklanır


Derin dondurucuda enginar nasıl saklanır? Enginarların uzun süre saklanmasından önce; pazar ve market alışverişlerinizde aldığınız enginarların kısa süre içerisinde, tadı bozulmadan nasıl saklanır daha önemlidir. Bilirsiniz, pazarcıların ellerinde bıçak, boyuna enginar temizlerler ve önlerinde duran içi limonlu su dolu leğenin içine atarlar. Havaların da mevsim icabı sıcak olmasından dolayı, taze soyulmuş enginar limon suyunu içine çekmeye başlar. Pazarcılar mutlaka soydukları enginarları, limonlu su içerisine atmak zorundalar. Yoksa, enginarlar kararır.

Pazar alışverişinden döndükten sonra iki şey yapmalısınız. Birincisi, aldığınız enginarları vakit geçirmeden, doğrudan yemeğini yapmalısınız. Ya da, ikinci tercihiniz; yemeğini hafta içi başka bir gün yapacaksanız, enginarları korumaya almanız gerekir. Enginarları kendi suyu ile buzdolabında saklamaya kalkmayın, tadını bozarsınız. Çünkü; limon suyu içerisinde enginar bekledikçe limon ekşiliğini tamamen üzerine çeker. Tavsiyem, bir tencereye su koyun kaynatın. Enginarları bir süzgece alın, musluk altına tutun, yıkayın ve süzün. Ardından, kaynayan suyun içine atın. Tencere kaynamaya başlayınca, 2 dakika enginarları fokur fokur kaynatın ve ocağı söndürün. Enginarları kendi suyu içerisinde bekletin, soğuduktan sonra dolaba kaldırın ve hafta içinde yemeğini yapın.

Enginar derin dondurucuda nasıl saklanır: İhtiyacınız olan enginarları kayanayan su içine yarım limon sıkın ve içerisine enginarları ilave edin, 2 dakika fokurdatın. Ardından, enginarları suğuk su içine koyun, soğusun. Peşi sıra, süzün ve tek tek bezle kurulayın. Kuruladığınız enginarları, buzdolabı poşetine koyun, üzerine pakaetleme tarihini yazın ve derin dondurucuya kaldırın. Enginarları derin dondurucuda altı aydan fazla bekletmeyin. Ne kadar çabuk tüketirseniz, lezzettinden fazla kayıp olmaz. Altı aydan uzun süre, derin dondurucuda bekleyen enginarlarda fazlasıyle lezzet kaybı oluyor.

mutfakbilgileri©

Bu blogdaki popüler yayınlar

pilava ne kadar yağ konur

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

yanık sütten ne yapılır

Aşurelik buğday ve yarma 'dövme' nedir